Turister på Island

2017-11-13 - 17:16

Efter en god natts sömn på fantastiska hotell Eldhestar började vi dagen med att intervjua en av Eldhestars grundare och delägare Hrodmar Bjarnason om hur det går till att driva häst-turismföretag på Island. Hur började egentligen Eldhestar och vad är det som gör islandshästen så väl lämpad som turhäst? Lyssna på programmet så får du svar!

Därefter var det dags för oss att prova på turistlivet på Island. Eldhestar ligger på södra Island och det är nära till landets mest kända sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir.  
#HorsesOfIceland

Hotell Eldhestar
Hotellet är utbyggt i omgångar och ligger i Hveragerdi, öster om Reykjavik,
Hrodmar
Hrodmar Bjarnason är chef för anläggningen och har mest kontorstjänst nuför tiden men berättar att han rider med på någon långtur varje sommar.
Hotell
Anna i bergen
Islandshästpoddens ena halva, Anna Munters, har en aldrig sinande energi som ibland måste få komma ut. Denna gång blev det i form av en liten springtur uppför ett berg, så om ni tittar riktigt noga ser ni henne som en liten blå prick en bit bort. Den andra halvan av Islandshästpodden, som har lite mer av varan tålamod, väntade lugnt vid foten av berget.
Thingvellir
Trots att Thingvellir är ett av Islands mest besökta turistmål hade vi vissa problem att hitta fram till den kända tingsplatsen. Vi kom in en bakväg som inte var desto mindre vacker.
Anna
Vi hittade ett vackert vattenfall.
Thingvellir
Fördelen med att se platsen från detta håll var att vi var relativt ensamma.
Geysir
Kan ni ana var vi hamnade sedan?
Geysir
Jodå... Geysir. Eller rättare sagt Strokkur.
Strokkur
Strokkur
Strokkur
Geysir
Den gamle Geysir, som gett detta naturfenomen sitt namn, är inte längre aktiv, den bara ryker lite stilla.
Geysir
Geysir
Gullfoss
Den klassiska bilden på det mäktiga vattenfallet där regnbågen bor.
Gullfoss
Sett från andra sidan.
Häst och glaciär
Därefter fortsatte vi västerut på väg mot vårt nästa stopp gården Dalur, men resande på Island tar tid eftersom man måste stanna hela tiden och beundra allt vackert som här med en betande häst mot en glaciär, kan det bli mer Isländskt?
Solfläckar
Vädret målade fantastiska tavlor i landskapet.
Mossa på berget
Och dessa färger.
Berg i moln
Berg med molntäcke
Molnen ligger som ett täcke över kullen.