NM Margaretehof

2018-08-10 - 13:41

De nordiska mästerskapen för islandshästar pågår för fullt på den vackra anläggningen Margaretehof i Skåne. NM går av stapeln vart annat år, de år som det inte är VM, och brukar rotera mellan de nordiska länderna, förutom Island. I år var det egentligen Finlands tur att arrangera, men eftersom det fanns tvivel om deras banor skulle bli klara i tid flyttades hela evenemanget till Margaretehof. 

Man tävlar i både det som kallas sport-grenar men även i gaedingakeppni, den traditionella isländska tävlingsformen. Varje lag består av både juniorer, young riders och vuxna.

De första tävlingsdagarna har varit väldigt varma med temperaturer runt 30 grader och strålande sol, men hästarna verkar inte påverkade av värmen. Även människorna har vant sig vid hur de ska hantera värmen och de flesta håller sig i skuggan med en vattenflaska i handen.

Invigning
Svenska Islandshästförbundets ordförande Jan Ljungholm i spetsen för invigningen.
Det svenska laget.
Vårt svenska landslag.
NM-loggan
Den snygga NM-loggan på funktionsärskläderna.
Monica och Bodil
Monica och Bodil som på ett fantastiskt sätt styr upp och tar hand om alla funktionärer.
Funktionär schema
Funktionärerna har en egen matsal med lagad mat två gånger dagligen.
Läkarväska
Mirjam från Islandshästpodden är eventets läkare på plats. Det är därför lite sparsamt med rapportering från detta mästerskap.
Flygande stortk
Sittande stork
I Skåne pågår ett projekt för att öka stork-stammen. En av dessa fåglar kommer varje kväll och tittar på tävlingarna från sin utkiksplats på en lyktstolpe.
Linnea och Alli
Stilpassen är redan avklarad och Nordisk mästare för vuxna blev Alli Adalsteinsson på hästen Tumi. Silver till den svenska mästaren Linnea Vas och Brodir.